.

Opleiding:

Na mijn studies als onderwijzer ging ik aan de slag als jeugdwerker en animator in Brussel. Ik bleef wat op mijn honger zitten en ging opnieuw studeren.

Na een master in de agogiek/vrijetijdsmanagment aan de VUB, en mijn aggregaat hoger onderwijs, verdiepte ik me in dans- en theaterwetenschappen via een master cultuurwetenschappen. Vanuit mijn interesses kwam ik automatisch in contact met creatieve therapie.

.

.

Ik raakte geïnteresseerd in de kracht van het psychodrama en ging verder studeren aan de UGent. Na het afleggen van enkele vakken van de master psychologie behaalde ik in 1998 de academische graad in de gespecialiseerde studies van psychotherapie. Ik werd erkend lid van de Vlaamse Vereniging van Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling.

In 1995 haalde ik daarnaast een Master Practitioner in de kunst van neuro-linguistische programmering. Ik volgde een trainerscursus NLP bij het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologieen werkte verder met o.a. Robert Dilts en met Stephen Gilligan. Aan het IEP leerde ik ook Lucas Derks kennen. In de opleiding Sociaal Panorama leerde ik het belang van Mental Space Psychology (MSP) kennen, ervaren en toepassen.

In 1996 volgde ik de opleiding tot NEI-Consultant (Neuro-Emotionele Integratie) bij Ton Boon van het Martina Medical Research Instituut (Dr. Roy Martina).

Deze leer-ervaringen werden deel van mijn stijl als coach / psychotherapeut:

  • het experiëntieel luisteren en verkennen van de cliënt in zijn volledig en zoekende, bezield mens zijn;
  • de krachtige technieken van Neuro-Linguistische Programmatie en de Neuro-Emotioneel Integratie;
  • de aandacht voor de wijze waarop een probleem of relatie zich toont in de ruimtelijke omgeving (MSP);
  • de mogelijkheid van onbewust leren en de Ericksoniaanse non-directieve metafoor om met belemmerende bewustzijnspatronen te werken;
  • mijn intuïtieve instelling, gecombineerd met wetenschappelijke kennis en logica.

.

Praktisch:

Ik werk enkel op afspraak met individuen of koppels. Een sessie duurt ongeveer 1 uur. Kostprijs: € 65
Soms kiezen cliënten ervoor om iets gronding door te werken in een langere sessie. Kostprijs € 60/uur

Aanmelden of een afspraak kan via telefoon (+32 476 28 95 85) of mail: mail(@)jospauwels